Головна Новини Світ Франція Французькі військові вже скоро будуть в Україні: розкриті деталі місії
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі військові вже скоро будуть в Україні: розкриті деталі місії

Очікується, що наступного тижня буде офіційно оголошено про те, що Франція направляє своїх інструкторів в Україну, повідомляє Reuters. При цьому відомо, що мова йде про кілька сотень військових

30 травня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Франція таки планує направити до України своїх військових інструкторів, незважаючи навіть на негативну реакцію з боку Росії та занепокоєння деяких союзників. Більше того, за інформацією Reuters, яке посилається на три дипломатичні джерела, про це рішення французьке керівництво може оголосити вже наступного тижня під час візиту президента України Володимира Зеленського.

Французькі військові вже скоро будуть в Україні: розкриті деталі місії

Франція і Україна

Дипломати повідомляють, що Париж прагне створити та очолити коаліцію країн, які нададуть подібну допомогу Києву у військових зусиллях, навіть попри побоювання деяких партнерів по Європейському Союзі, що це може збільшити ризик прямого конфлікту з Росією.

За словами двох дипломатів, Франція, буцімто, спочатку направить невелику групу персоналу для оцінки деталей місії. Після цього, в Україну прибудуть декілька сотень інструкторів.

За інформацією дипломатів, планується, що навчання буде зосереджене на розмінуванні, підтримці обладнання в робочому стані та технічному обслуговуванні військових літаків, які надасть Захід. Крім того, Париж фінансуватиме, озброюватиме та тренуватиме українську моторизовану бригаду.

Джерело видання відзначає, що всі домовленості дуже просунуті і можна очікувати, що вони будуть оголошені вже незабаром.

Окрім того, зазначається, що Франція підготувала близько 10 000 українських військових з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, але це робилося в рамках ЄС. При цьому відомо, що нова місія не буде проходити під егідою ЄС чи НАТО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз ідуть жваві дискусії із приводу направлень тренувальних місій в Україну. Відомо, що Німеччина виступає категорично проти цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини