Головна Новини Світ Франція Головний конкурент Макрона заявив, що референдум у Криму був законним
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний конкурент Макрона заявив, що референдум у Криму був законним

Марін Ле Пен, яка була головним конкурентом Макрона на президентських виборах висловилась щодо референдуму в Криму у 2014 році.

24 травня 2023, 18:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідерка партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, яка є головною конкуренткою чинного президента Франції Еммануель Макрона, заявила, що референдум, який провела Росія у 2014 році на незаконно анексованій території в Криму є дійсним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Головний конкурент Макрона заявив, що референдум у Криму був законним

Марін Ле Пен. Фото з відкритих джерел

24 травня у Франції пройшли Національні збори де обговорювались питання іноземного втручання. Під час своєї промови лідерка ультраправих Марін Ле Пен, вкотре підтвердила свою проросійську позицію, та заявила про законність референдуму в Криму.

"Як абсолютна захисниця референдуму, я вважаю, що жителі Криму вільно висловили свою думку, проголосувавши за приєднання до Росії. Я це казала під час референдуму щодо Криму, я це кажу й сьогодні", – сказала лідерка партії "Національне об’єднання".

Марін Ле Пен аргументує свою позицію тим, що Кримський півострів "був російським протягом двох століть, а українським – протягом 60 років". Окрім того, за її словами Крим був подарований Україні лише за примхою радянського диктатора.

Француженка вказала, що відвідувала Крим і побачила глибший зв’язок півострова до РФ ніж до України. Слід зазначити, що заїзд в Крим через не регулюючі прикордонні пропускні пункти є незаконною діяльністю згідно з українським законодавством.

Нагадаймо, що Ле Пен під час своєї президентської кампанії взяла кредит в банку, який має зв’язок до Росії. На президентських виборах у 2022 році лідерка партії "Національне об’єднання" пройшла в другий тур, де поступилась Еммануелю Макрону, набравши 41% голосів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон програв би вибори у Франції, якби вони відбулись у 2023 році.

Також "Коментарі" писали, що Україна вимагає вибачень від французького ЗМІ через цинічну поведінку ведучих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

24 травня 2023, 18:25

Невже ця дурепа не знає, що до 1917 року була російська імперія, потім срср, і що "незалежна" фашистська росія (рф) утворилась у 1991 році, так само як і Україна. А скільки років керували татари не згадала.


Новини