Головна Новини Світ Франція Ідеєю Франції щодо відправлення військ в Україні зацікавилися ще кілька держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеєю Франції щодо відправлення військ в Україні зацікавилися ще кілька держав

За інформацією посла Франції в Україні Ґаеля Весьєра, ще кілька країн зацікавилися ідеєю президента Еммануеля Макрона відправити війська в Україну, повідомляє Цензор.нет

21 березня 2024, 20:43
Поділіться публікацією:

Як підкресли посол Франції, кілька країн цікавляться ідеєю Еммануля Макрона щодо відправлення військ в Україну.

Ідеєю Франції щодо відправлення військ в Україні зацікавилися ще кілька держав

Еммануель Макрон

При цьому посол відзначив, що зараз Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України. За його словами, не потрібно утримуватися від чогось, навіть якщо мова буде йти про присутність військ в Україні.

Тобто, підкреслив посол, така можливість не виключається.

"Для нас це дуже потужний сигнал про те, що ми підсилюємо підтримку України. Не будемо себе стримувати якимись межами",
— заявив дипломат.

При цьому Весьєр заявив, що Росія у правовому полі для Франції не є ворогом, вона – опонент, на якого Париж нападати не збирається. Проте, додав посол, Франція готова зробити все необхідне для підтримки України.

"Це не щось узгоджене з нашими друзями і партнерами. Це те, що ми думаємо, але є деякі країни, які зацікавили ці ідеї. Це обговорюється",
— розповів посол. 

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що в Україну можуть бути направлені війська Франції, коли ситуація на полі бою стане більш критичною. Як відзначають французькі політики, ймовірно, французьких військових направлять в Одесу. Разом з тим, в Міноборони Франції заявили, у разі прийняття рішення про відправку французьких військових в Україну, їх можуть розмістити на кордоні з Білоруссю або на правому березі Дніпра.

При цьому у Росії уже пригрозили Франції. Так, віце-спікер Держдуми Толстой заявив, що Макрон може спровокувати Третю світову війну, якщо направить війська в Одесу. Також він пообіцяв, що російські військові вбиватимуть французів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини