Головна Новини Світ Франція Ключовий союзник Києва втричі нарощує темп виготовлення та постачання Україні боєприпасів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ключовий союзник Києва втричі нарощує темп виготовлення та постачання Україні боєприпасів

Київ зараз веде переговори з Парижем про постачання далекобійних ракет та засобів протиповітряної оборони

22 серпня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Франція вирішила негайно втричі збільшити темп виробництва та постачання Україні боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Лівому березі" розповів Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко.

Ключовий союзник Києва втричі нарощує темп виготовлення та постачання Україні боєприпасів

Військова допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

"Є постійне, актуальне питання – постачання боєприпасів 155-го калібру. Франція узяла на себе зобов’язання постачати ці снаряди в певному ритмі. Ті, хто їх виробляє, працюють зараз 24/7, профільні підприємства Франції перейшли в надзвичайний режим роботи. І тут є гарна новина: французи вирішили наростити темп виготовлення і постачання утричі. Це дуже суттєво", — сказав Омельченко.

Він наголосив, що Париж є ключовим союзником України, який у багатьох питаннях займає роль лідера та координатора.

"Мало хто знає: Франція була однією з перших держав, хто дав нам зброю саме натовських зразків. Коли тривала дискусія про надання нам важкої наступальної зброї, саме Макрон першим після перемовин з президентом Зеленським промовив слово "танки". Франція стала ініціатором і рушієм танкової коаліції", — заявив посол.

За словами Омельченка, якщо говорити про стратегічні речі, щодо яких зараз ведуться перемовини з французами, то це далекобійні ракети та засоби протиповітряної оборони. Ще одна актуальна потреба, зауважив він, – запчастини, бо все, що передали для ЗСУ, посилено експлуатується і зношується. Зараз ведеться робота над вирішенням цієї проблеми.

Дипломат також повідомив, що наразі усі ракети SCALP, які обіцяли надати французи в рамках першої партії, вже в Україні. 

"Ця партія була випробувальна, снаряди непогано зарекомендували себе. SCALPи будуть, постачання триватиме. Головне питання цих постачань – їх ритм, а тут у французів усе дуже непогано", — зазначив Омельченко. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому те, що відбувається в Росії , загрожує Путіну – чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини