Головна Новини Світ Франція Колишнього президента Франції засудили за корупцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього президента Франції засудили за корупцію

17 травня Апеляційний суд Парижа оголосив своє остаточне рішення у справі проти колишнього президента Франції Ніколя Саркозі.

17 травня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Апеляційний суд Парижа 17 травня залишив у силі трирічний вирок колишньому президенту Ніколя Саркозі. Причиною такого рішення стали корупція та зловживання з прослуховуванням телефонних розмов. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на французьке видання Le Monde.

Колишнього президента Франції засудили за корупцію

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі. Фото з відкритих джерел

Паризький суд підтвердив вирок 2021 року, який позбавляв Ніколя Саркозі трьох років свободи. Колишній президент два роки отримав умовно, а ще рік буде змушений провести під домашнім арештом з електронним браслетом. Окрім того, Саркозі забороняється балотуватись на державні посади впродовж трьох років.

Нагадаймо, що Ніколя Саркозі, який був президентом Франції з 2007 по 2012 рік, було засуджено через його спроби отримати конфіденційну інформацію, яка була пов'язана з іншим судовим процемом. Колишній президент Франції пропонував за таку інформацію одному з судів високу посаду. Один із найвідоміших кримінальних адвокатів Франції та захисник Саркозі Тьєррі Герцог, та суддя Жільбер Азіберт отримали тоді такий самий трирічний вирок.

Слідчі прослуховували дві офіційні телефонні лінії Саркозі. Однак виявили, що у Саркозі був третій неофіційний канал, через який він спілкувався з Герцогом. Зміст цих телефонних дзвінків став підставою для корупційного вироку у 2021 році.

Також Саркозі може зіткнутись з кримінальним провадженням через ймовірність незаконного фінансування своєї передвиборчої кампанії у 2007 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція намагається створити "Ядерний альянс".

Також "Коментарі" писали про літаки Франції та Німеччини, які наблизились до кордонів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини