Головна Новини Світ Росія Літаки Франції та Німеччини наблизились до кордонів Росії: реакція міноборони РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Літаки Франції та Німеччини наблизились до кордонів Росії: реакція міноборони РФ

Росія заявляє, що французький та німецький літак летів в бік її повітряного простору, чим змусили до рішучих дій.

15 травня 2023, 19:05 comments2904
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії заявило, що 15 травня нібито підняла свої винищувачі Су-27, щоб запобігти проникненню патрульних літаків з Франції та Німеччини у російський повітряний простір поблизу Балтійського моря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Літаки Франції та Німеччини наблизились до кордонів Росії: реакція міноборони РФ

Російський винищувач Су-27. Фото з відкритих джерел

За даними Міноборони РФ польоти здійснювали німецький патрульний літак P-3C і французький морський патрульний літак Atlantic-2. На наближення літаків Росія підняла свої винищувачі. Після таких дій обидва європейські авіаційні засоби повернули від наближення до російського кордону.

"На наближенні до державного кордону Росії виявлено дві повітряні цілі. З метою виявлення цілей і запобігання порушенню державного кордону РФ був піднятий винищувач Су-27 ВПС Балтійського флоту", — повідомили в російському міністерстві оборони.

Наразі Німеччина та Франція не підтвердила повідомлень від представників Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські літаки наближались до повітряного простору Аляски. Військові США відреагували та відправили свої літаки на перехоплення.

Також "Коментарі" писали про польський літак, який у співпраці з Румунією здійснював моніторинг Чорного моря. Невдовзі після вильоту до нього наблизився російський винищувач та зробив кілька небезпечних маневрів, що привело до турбулентності та тимчасовій втраті керування польського літака. Через такі дії Росії Польща викликала посла Російської Федерації Сергія Андрєєва для пояснень агресивних дій російського пілота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини