Головна Новини Світ Франція Макрон не виключає постачання Україні винищувачів – назвав терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон не виключає постачання Україні винищувачів – назвав терміни

Президент Франції Макрон не виключає постачання Україні винищувачів, але не найближчими тижнями

10 лютого 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

Президент Франції не заперечував, що Україна може отримати сучасні винищувачі, але при цьому заявив, що це точно не станеться "найближчими тижнями", бо українська армія потребує інших видів озброєння, які оперативніше можна доставити на фронт. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "France24".

Макрон не виключає постачання Україні винищувачів – назвав терміни

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Говорячи про постачання бойових літаків Макрон заявив, що "це сьогодні не відповідає потребам". Водночас, наголосив президент Франції, не можна виключати абсолютно нічого.

До "корисніших" і "швидших" озброєнь на фронті Еммануель Макрон відніс французькі самохідні гаубиці Caesar і систему ППО середнього радіусу дії MAMBA.

Постачання артилерійських гармат, за словами лідера фрацузів, буде активізовано, що допоможе українським захисникам відбивати російський наступ і надалі розпочати власний контрнаступ. За словами Макрона, він працюватиме над цим найближчими днями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ISW: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки на війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Білий дім заявив, що Китайська Народна Республіка (КНР) управляє глобальним флотом шпигунських аеростатів, подібних до того, який був збитий минулого тижня після перетину Сполучених Штатів. Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що його країна поділилися інформацією про китайську повітряну кулю-шпигуну з десятками інших держав. Про що говорить те, що відбувається? Чи є ризик посилення конфронтації між США та КНР? Навіщо Китаю так ризикувати? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини