Головна Новини Світ Франція Макрон попередив Зеленського: доведеться говорити з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон попередив Зеленського: доведеться говорити з Росією

Президент Франції підкреслив, що з першого дня Париж чітко сказав, що Росія є агресором.

15 червня 2022, 15:35 comments1611
Поділіться публікацією:

Останнім часом саме президента Франції Еммануеля Макрона називають тим лідером ЄС, який найбільше нарікає на те, щоб із президентом РФ Путіним не обривався діалог і можна було відновити переговори. Нещодавно Макрон взагалі закликав Захід утриматися від "приниження Росії". Тепер же під час візиту до Румунії президент Франції уточнив, що Захід не воює з Росією, західні країни лише підтримують Україну і саме українській владі – президенту Зеленському та його чиновникам доведеться сідати за стіл переговорів із Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Radio Free Europe Radio Liberty.

Макрон попередив Зеленського: доведеться говорити з Росією

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час спілкування з французьким, американським, британським та іншими військовими на військовій базі НАТО Когальнічана поблизу румунського чорноморського порту Констанца Еммануель Макрон заявив, що Захід зробить усе, щоб зупинити військові сили Росії, допомогти українцям та їхнім військам та продовжувати переговори.

"Але ми маємо бути чіткими: ми не воюємо з Росією. Українському президенту та його чиновникам доведеться вести переговори з Росією", — додав президент Франції.

Макрон має відвідати столицю Молдови Кишинів пізніше 15 червня для консультацій із президентом Майєю Санду. За даними ЗМІ, 16 червня він також вирушить до Києва з візитом, до якого також приєднаються канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс.

Нагадаємо, у французькому уряді заявили, що можливий візит президента Макрона до Києва є одним з "кілька варіантів", які зараз розглядаються, але рішення щодо нього ще не прийняте.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, чи залишилася у Путіна ціль захопити всю Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rferl.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини