Головна Новини Світ Франція Макрон увімкнувся на повну: Франція готує важливу заяву про закупівлю боєприпасів для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон увімкнувся на повну: Франція готує важливу заяву про закупівлю боєприпасів для України

Франція підтримає пропозицію Чехії про постачання сотень тисяч артилерійських снарядів із країн за межами Європейського Союзу

5 березня 2024, 13:40 comments1986
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон цього тижня готується зробити важливу заяву про обіцянку підтримати пропозицію Чехії щодо постачання сотень тисяч артилерійських снарядів із країн за межами Європейського Союзу для України. Хоча ще недавно Париж виступав проти того, щоб підтримати таке рішення. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg" із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Макрон увімкнувся на повну: Франція готує важливу заяву про закупівлю боєприпасів для України

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що ініціатива Франції знайде підтримку серед інших лідерів Євросоюзу, таких як Німеччина, Нідерланди та Данія.

ЗМІ повідомляє, що Макрон обговорить цю пропозицію з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою під час поїздки до Праги, яка відбудеться сьогодні. Очікується, що окрема дискусія міністрів оборони та закордонних справ ЄС щодо узгодження деталей відбудеться цього тижня.

"Bloomberg" звертає увагу, що європейські партнери намагаються виконати зобов'язання щодо постачання Києву озброєння, особливо у такий напружений момент війни. ЄС не виконав зобов'язання надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до цього місяця, саме тоді, коли країна стикається з критичною нестачею.

Президент Франції Макрон виступав за нарощування виробництва в ЄС, а не закупівель за межами блоку, але не виконав своєї обіцянки два роки тому перетворити Францію на "військову економіку". До кінця року країна планує виробляти до 5000 снарядів на місяць, порівняно з 3000 зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які зміни відбуваються всередині НАТО: чи потрібна Україні допомога військ Альянсу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Еммануель Макрон дав зрозуміти, що його заява про можливе відправлення військ в Україну була "відкриттям дебатів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини