Головна Новини Світ Росія Путін заявив Меркель і Макрону, що тепер вирішувати всі питання по Україні буде без її присутності
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін заявив Меркель і Макрону, що тепер вирішувати всі питання по Україні буде без її присутності

Путін теж поговорив з Меркель і Макроном, скаржився на Україну

12 жовтня 2021, 08:18 comments1830
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон і поки ще чинний канцлер ФРН Ангела Меркель вирішили поцікавитися думкою не тільки президента України Володимира Зеленського, а й президента Росії Володимира Путіна щодо прискорення врегулювання конфлікту на Донбасі. Як і з Зеленським лідери поговорили з Путіним по телефону. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє сайт Кремля.

Путін заявив Меркель і Макрону, що тепер вирішувати всі питання по Україні буде без її присутності

Путін, Меркель и Макрон. Фото: Фото з відкритих джерел

На офіційному ресурсі Кремля повідомляється, що занепокоєння викликає "пробуксовка врегулювання внутрішньоукраїнського кризи". В ході розмови знову було підкреслено важливість виконання Мінських угод, який було підписано в 2015 році. Було також досягнуто розуміння щодо подальшої співпраці та взаємодії Німеччини, Франції та РФ в рамках "Нормандського формату".

Путін висловив свою думку щодо неготовності офіційного Києва виконати ті домовленості, які були раніше узгоджені всіма сторонами переговорів. За підсумками розмови було прийнято рішення — доручити головам зовнішньополітичних відомств опрацювати питання доцільності зустрічі лідерів "Нормандського формату" на найвищому рівні. Поки ж міністри закордонних справ країн "Нормандського формату" зустрінуться на своєму рівні.

Коментуючи інформацію, ізраїльський політичний оглядач Соломон Манн зазначив у себе в Facebook, джерела МЗС Франції підтверджують твердження Кремля про те, що Путін особистим дзвінком канцлеру Меркель і президенту Макрону здійснив висловлену напередодні загрозу Медведєва про те, що тепер вирішувати всі питання по Україні Росія буде без її присутності. Домовленість досягнута про зустріч глав МЗС Німеччини, Франції і Росії в "Нормандському форматі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський найбільш пам'ятний подарунок Путіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

12 жовтня 2021, 11:16

Шо тут нового? И раньше судьбу Украины решали без ее участия. Чтобы твоим мнением интересовались надо быть сильным, значимым. А мнение шестерок никого не волнует. Надо будет, спросят у США.


Новини