Головна Новини Світ Франція Макрон вже сподівається, що Франції не доведеться воювати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон вже сподівається, що Франції не доведеться воювати в Україні

Франція сподівається, що їй не доведеться воювати в Україні

11 травня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Президент Франції Емманюель Макрон висловив сподівання, що його країні не доведеться воювати в Україні.

Макрон вже сподівається, що Франції не доведеться воювати в Україні

Макрон зробив нову заяву про іноземні війська в Україні. Фото з відкритих джерел

Французький лідер заявив, що в якийсь момент європейці повинні бути готові зупинити Росію від подальшого просування вперед в Україні. Водночас але він наголосив, що "сподівається всім серцем, що нам не доведеться воювати".

"Якщо ми хочемо миру, ми повинні його захищати. Ось чому ми повинні озброюватися. І ось чому ми повинні бути стримуючим фактором та бути переконливими для наших супротивників. Ми маємо казати їм, що якщо ви зайдете занадто далеко та загрожуватимете нашим інтересам, моїй власній безпеці, то я не виключаю втручання", – зазначив Емманюель Макрон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія будує в центральній Білорусі базу для розміщення ядерних боєголовок. Як відзначає видання The New York Times, якщо Росія перевезе ядерну зброю для зберігання в Білорусь, це буде перший подібний випадок після розпаду Радянського союзу. У РФ є ядерні боєголовки на власній території, які розташовані недалеко від України та країн НАТО. Однак, відзначає видання, розмістивши зброю у Білорусі, Кремль спробує підкреслити ядерну загрозу та зміцнити свої сили ядерного стримування.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що світ повинен дати оцінку, що призвело до появи потужного російського терористичного режиму з ядерною зброєю, переконаний політолог Олександр Антонюк. "Війна в Україні – це не лише наслідок подвійних стандартів Заходу та бездіяльності міжнародних інституцій, але й причина майбутніх військових ескалацій. Тому, окрім завершення війни в Україні, світ повинен знайти інструменти, які зроблять неможливими війни в майбутньому", — резюмував експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lefigaro.fr/

Новини