Головна Новини Світ Франція Макрон закликав європейців подолати кризу: все вирішиться з 6 по 9 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон закликав європейців подолати кризу: все вирішиться з 6 по 9 червня

Еммануель Макрон обурений "захопленням Європи авторитаризмом"

27 травня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон висловив жаль з приводу "захоплення авторитаризмом" у Європі та закликав людей голосувати на майбутніх європейських виборах з 6 по 9 червня. Як передає портал "Коментарі", про це французький президент сказав під час візиту до Берліна, повідомляє AFP.

Макрон закликав європейців подолати кризу: все вирішиться з 6 по 9 червня

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Під час зустрічі зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром Макрон зазначив, що Європа "ніколи не мала стільки ворогів, як усередині, так і ззовні".

"Я думаю, що у глибині душі ми маємо своєрідну кризу нашої демократії. Сила демократії полягає у постійних дебатах з усіх питань, щоб спробувати досягти найкращого рішення, яке обере народ", – зазначив президент Франції.

За словами французького президента, сьогодні "існує своєрідне захоплення авторитаризмом, яке з'являється у наших власних демократіях", також поширюється переконання, що "в принципі, ця Європа, вона була б простішою, якби ми були націоналістичними".

"Ми дозволяємо націоналістам, а часто і ворогам демократії, забирати усі дивіденди демократії та критикувати її екзистенційно", – додав він.

У цьому контексті "важливо вийти та проголосувати на європейських виборах за партію, яку ми підтримуємо і яка є партією, яка захищає Європу", закликав Макрон.

""Саме Європа дає можливість захистити демократію, відсутність гегемонії на нашому континенті і здатність разом відповідати на ці виклики", – висловився Еммануель Макрон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Еммануель Макрон знову розкритикував Володимира Путіна: що обурило президента Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини