Головна Новини Світ Франція Макрон закликав якнайшвидше укласти мирну угоду: кого стосується
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон закликав якнайшвидше укласти мирну угоду: кого стосується

Укласти мирну угоду між Вірменією та Азербайджаном закликав Еммануель Макрон.

сьогодні, 16:16
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Вірменію якнайшвидше укласти мирну угоду з Азербайджаном, яка буде свідчити про остаточне закінчення військового конфлікту між країнами. За словами Макрона, це в інтересах усіх народів в регіоні.

Макрон закликав якнайшвидше укласти мирну угоду: кого стосується

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян здійснив візит до Франції, де у Єлисейському палацу зустрівся з Еммануелем Макроном. Як повідомляє видання AFP, президент Франції закликав вірменського лідера "в інтересах усіх народів регіону" та "якнайшвидше" підписати мирний договір між Вірменією та Азербайджаном

У заяві Еммануель Макрон також вказав, що Франція рішуче налаштована підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Вірменії, а також прагнення вірменського народу до миру і демократії.

"У цьому контексті він підтвердив свою прихильність дискусіям, що ведуться між Вірменією і Азербайджаном з метою якнайшвидшого досягнення мирного договору згідно з міжнародним правом і в інтересах всіх народів регіону", – сказано в заяві.

За підсумками зустрічі Макрон і Пашинян домовилися зміцнювати співпрацю між країнами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія прямо звинуватила Росію у війні за Карабах. За словами секретаря Радбезу Армена Григоряна, Росія дозволила Азербайджану напасти на Нагірний Карабах і не виконала свої зобов'язання по ОДКБ.

Також "Коментарі" писали про те, що у Вірменії пояснили, чому попри участь на Саміті миру у Швейцарії, Єреван не підписав спільного комюніке за підсумками зустрічі. Вірменський посол вказав, що це сталось через складну ситуацію в регіоні та дуже багато загроз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/

Новини