Головна Новини Світ Франція Макрон застеріг від капітуляції України: що заявив французький лідер
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон застеріг від капітуляції України: що заявив французький лідер

Президент Франції закликав продовжувати підтримувати Україну на шляху боротьби проти російських окупантів

27 травня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон закликав усі країни цивілізованого демократичного світу в жодному разі не послаблювати підтримку України у її захисті від російської агресії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Tagesschau".

Макрон застеріг від капітуляції України: що заявив французький лідер

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

"Стояти сьогодні на боці миру означає надавати силу закону. Мир — це не капітуляція. Мир — це не відмова від принципів. Мир означає надання країні можливості захистити свої кордони та суверенітет", — сказав Макрон після розмови з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні.

Водночас Штайнмаєр також наголосив, що допомогу Україні не можна послаблювати.

Вранці в неділю канцлер Олаф Шольц зазначив, що президент Росії Володимир Путін був готовий до того, що 24 тисячі російських солдатів гинуть або зазнають тяжких поранень щомісяця за його "імперіалістичні мрії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон висловив жаль з приводу "захоплення авторитаризмом" у Європі та закликав людей голосувати на майбутніх європейських виборах з 6 по 9 червня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримка Китаєм Росії є вирішальним фактором, що впливає на перебіг війни в Україні. Він закликав країни блоку направити Києву більше зброї та боєприпасів, включаючи системи протиповітряної оборони та зброю великої дальності. Крім того, Столтенберг вважає, що країни-союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ. Чого можемо очікувати в найближчому майбутньому від партнерів у військовому сенсі, а також щодо впливу на КНР і РФ? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини