Головна Новини Світ Франція Макрон знову закликає до «перемир'я»: що заявив
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон знову закликає до «перемир'я»: що заявив

Щоправда йдеться про "політичне перемир'я" через Олімпіаду

22 липня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Олімпійські ігри, які розпочнуться в Парижі цієї п'ятниці, стануть моментом "політичного перемир'я" на тлі спроб сформувати новий уряд після дострокових виборів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, інформує "Le Monde".

Макрон знову закликає до «перемир'я»: що заявив

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання журналістів у рамках візиту до олімпійського села в Сен-Дені, президент розповів про "спортивне свято" у поєднанні з "олімпійським та політичним перемир'ям".

"Саме Ігри будуть у центрі життя країни, і світ буде у Франції завдяки їм", — сказав Макрон, не уточнивши, чи має на увазі, що він не призначатиме прем'єр-міністра раніше закінчення Олімпіади.

Водночас, в оточенні Еммануеля Макрона уточнили, що призначення прем'єр-міністра замість Габріеля Атталя малоймовірне до Олімпіади, "якщо не відбудеться колосальне прискорення" переговорів.

Перед цим керівниця Європейського кліматичного фонду Лоранс Тубіана, яку частину сил із лівого блоку "Новий народний фронт" пропонувала на посаду прем'єр-міністра Франції, відмовилася висувати свою кандидатуру.

Кандидатуру Лоранс Тубіана запропонували соціалісти, "зелені" та комуністи. Водночас найбільша партія з блоку лівих, "Нескорена Франція", заявила, що не хоче бачити кандидата від "громадянського суспільства", і наполягає, що це має бути їхній представник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія Марін Ле Пен, відома проросійськими поглядами, зазнала поразки. Проте Макрон втратив всю повноту влади. Які процеси відбуваються у Франції? Як це вплине на подальшу підтримку України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вибори у Франції: РФ офіційно підтримала Марін Ле Пен.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини