Головна Новини Світ Франція Макрон зробив резонансну заяву щодо перегляду відносин з РФ: що пропонує
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон зробив резонансну заяву щодо перегляду відносин з РФ: що пропонує

Макрон вважає, що потрібно збудувати новий світовий порядок

сьогодні, 00:01
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після завершення війни в Україні необхідно буде переглянути відносини з Росією, про це пише Le Monde.

Макрон зробив резонансну заяву щодо перегляду відносин з РФ: що пропонує

Еммануель Макрон

"Нам доведеться думати про новий спосіб організації Європи і переосмислити наші відносини з Росією після війни. Ми повинні мати достатньо уяви, щоб думати про мир завтрашнього дня, про мир в Європі в новій формі", — заявив Макрон.

Окрім того, президент Франції також наголосив на важливості примирення з Балканськими країнами та врахуванні географічної реальності Європи, яка не обмежується лише Європейським Союзом або НАТО. Він зазначив, що нинішній міжнародний порядок є несправедливим, оскільки він був сформований, коли багато з найбільш густонаселених країн ще не існували або не мали вагомого впливу.

На думку Макрона нині потрібен такий світовий порядок, де країни не зможуть блокувати одна одну і де всі нації будуть гідно представлені. Для цього необхідно створити справедливіші міжнародні інституції, зокрема ООН, Світовий банк та Міжнародний валютний фонд.

Макрон заявив, що планує повернутися до цього питання під час засідання ООН цього тижня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що колишній державний секретар США та екс-директор ЦРУ Майк Помпео допустив, що Росію згодом можуть знову прийняти у світову спільноту. При цьому він підкреслив, що для такого рішення потрібно віднайти "сміливість". За його словами, треба робити те, що буде корисне для всіх нас, коли зупиниться цей конфлікт між Росією та Європою, щоб усі виграли. Він підкреслив, що на мирних переговорах між Україною та Росією США та Європа підтримуватимуть Україну, а Росію – Китай на чолі із Сі Цзіньпіном. При цьому Помпео додав, що на цих переговорах потрібно максимально тиснути на РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини