Головна Новини Світ Франція Макрону дісталося за гарантії безпеки для РФ: у Польщі не розуміють, про що говорить президент Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрону дісталося за гарантії безпеки для РФ: у Польщі не розуміють, про що говорить президент Франції

Варшава наполягає на необхідності гарантій безпеки для сусідів РФ

23 грудня 2022, 07:22 comments1296
Поділіться публікацією:

Ініціатива президента Франції запропонувати Росії гарантії безпеки із боку Заходу є "фатальною стратегічною помилкою". Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучив заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський в інтерв'ю "RMF FM".

Макрону дісталося за гарантії безпеки для РФ: у Польщі не розуміють, про що говорить президент Франції

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Яблонський зазначив, що сьогодні український народ бореться не лише за свою свободу та незалежність, а й захищає всю Європу від того, що може статися, якщо уявити, що переможе Росія. Саме тому в МЗС Польщі впевнені, що Україна має не випрошувати, а бути впевненою у збільшенні постачання новітнього озброєння не лише від США, а й від інших союзників.

"Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про необхідність надання гарантій безпеки Росії розцінюють як фатальну стратегічну помилку", – заявив польський дипломат.

За його словами, Росії не потрібно надавати якихось гарантій, бо сьогодні ніхто цій країні не загрожує, ніхто не зацікавлений у нападі на Росію.

Павло Яблонський зазначив, якщо й потрібні комусь гарантії, то це сусідам Росії – "гарантії того, що Росія не нападе на нас".

У той же час заступник міністра підтримав позицію президента США Джо Байдена, який заявив, що розмова з Росією буде мати сенс тільки в тому випадку, якщо він буде чесним і заслуговує на довіру. Але поки Кремль не демонструє готовності до розмови, він продовжує розжарювати ситуацію, посилюючи війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента назвали чотири головні висновки за підсумками візиту Володимира Зеленського до США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Макрон знову дивиться у бік Росії: що заявив французький лідер про вступ України до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини