Головна Новини Світ Франція Марін Ле Пен більше не у пріоритеті: у Москви на виборах у Франції новий фаворит
commentss НОВИНИ Всі новини

Марін Ле Пен більше не у пріоритеті: у Москви на виборах у Франції новий фаворит

Новий фаворит Кремля – ультраправих поглядів Ерік Земмур, який уже заявив, що Москва набагато надійніший партнер, ніж США, Великобританія та Німеччина.

3 листопада 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Кремль, схоже, почав підшукувати заміну Марін Ле Пен на майбутніх президентських виборах у Франції наступного року. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише український політичний експерт Олеся Яхно.

Марін Ле Пен більше не у пріоритеті: у Москви на виборах у Франції новий фаворит

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Політолог припускає, що в Кремлі щось пішло не так, оскільки Москва попросила Ле Пен повернути позику в 10 мільйонів євро, яку свого часу їй надав російський банк. Очевидно, ставка на Ле Пен більше не працює.

"Новий фаворит – ультраправих поглядів Ерік Земмур, який уже заявив, що Москва набагато надійніший партнер, ніж США, Великобританія та Німеччина. Ну, а у відповідь на захоплення Земмура Путіним російські think tanks вже почали робити компліменти у відповідь. Так, в Інституті Русстарт вже заявили, що з урахуванням зростання популярності Земмура він може перемогти, і тоді буде створено альянс Москви, Парижа та Берліна для протистояння англосаксам", – зазначила Олеся Яхно.

Політолог звертає увагу на цікавий акцент, який зробило рейтингове видання The Times. У матеріалі видання йдеться, що дуже маленька ймовірність, що офіційна влада РФ публічно підтримає Земмура (все ж таки, його реальні шанси на перемогу невеликі). Однак різні навколовладні російські структури можуть робити різні заяви про його підтримку, перебільшуючи його перспективи – з метою створення дестабілізуючого фону на виборах та озвучення російської повістки щодо Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — французьке шампанське знову поставлятиметься до Росії – як "ігристе вино", а не власне "шампанське".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини