Головна Новини Світ Франція "Ми не поступимося": французькі чиновники відреагували на погрози смертю через новий законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не поступимося": французькі чиновники відреагували на погрози смертю через новий законопроект

Законопроект стосується нових обмежень через поширення пандемії

4 січня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Законодавці від правлячої партії Франції заявили в понеділок, 3 січня, що не будуть налякані погрозами смертю. Погрози отримали десятки політиків у зв’язку з законопроектом, який вимагатиме від людей пред’являти докази вакцинації для відвідування ресторану чи кінотеатру. Про це повідомляє Reuters.

"Ми не поступимося": французькі чиновники відреагували на погрози смертю через новий законопроект

Дебати щодо запланованого урядом Франції законопроекту про вакцинацію - Reuters

Новий закон, який виключає можливість показу негативного результату тесту замість сертифікату про вакцинацію, підтримали кілька партій, тому майже напевно буде ухвалений нижньою палатою під час голосування.

Напружені дебати в парламенті в понеділок, 3 січня, продемонстрували те, що уряд і опозиція назвали широко поширеною втомою від пандемії та заходів щодо її подолання.

Пропоноване посилення правил розлютило активістів проти вакцинації, і деякі законодавці кажуть, що вони зазнали агресії з боку активістів, включаючи вандалізм та погрози насильством.

"Ми не поступимося. На кону наша демократія", — сказала парламенту Яель Браун-Півет з правлячої партії La Republique en Marche (LREM), посилаючись на погрози смертю, які, за її словами, отримували політики. 

Міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін заявив, що поліція посилить захист для законодавців після того, як кілька політиків, зокрема Барбара Бессо з LREM, оприлюднили погрози смертю від активістів.

Засуджуючи те, що названо "егоїзмом" тих, хто виступає проти імунізації, міністр охорони здоров’я Олівер Веран сказав: "Мета цього закону не в тому, щоб обмежити свободи, а в тому, щоб рятувати життя".

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Франції під час святкування Нового року спалили 874 автомобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини