Головна Новини Світ Франція Москва сприймає лише мову сили: у Макрона зробили нову заяву про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва сприймає лише мову сили: у Макрона зробили нову заяву про допомогу Україні

У МЗС Франції заявили, що треба продовжувати надавати допомогу Україні, адже Росія розуміє лише мову сили

11 березня 2024, 07:27
Поділіться публікацією:

Франція та інші країни-партнери мають бути міцними у своїй допомозі Україні, яка відображає широкомасштабну військову агресію з боку Росії. Нарощування підтримки Заходу для Києва стане сигналом Кремлю, оскільки Москва сприймає лише "мову балансу сил". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю La Tribune du dimanche зробив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

Москва сприймає лише мову сили: у Макрона зробили нову заяву про допомогу Україні

Стефан Сежурне. Фото: з відкритих джерел

Топ-дипломат Франції зазначив, що з боку Парижа "ніколи не було двозначності по відношенню до Росії".

"У Вільнюсі (Ред. – на зустрічі у п'ятницю з міністром закордонних справ Литви) очікували підбити підсумки з країнами Балтії, але також і з моїм українським колегою Дмитром Кулебою, щоб ми могли разом почути його очікування та потреби", — зазначив Сежурне.

Він розповів, що країни Балтії "є найбільш вразливими", і їхнє занепокоєння "зростає через виникнення невизначеності, особливо пов'язаної з американськими виборами".

"Звідси наше бажання створити сплеск мобілізації та підтримки України. Необхідно було додати цю стратегічну двозначність щодо Росії, щоб направити потужний сигнал, який показує, що ми залишимося єдиними", — наголосив глава МЗС Франції.

Міністр нагадав, що на сьогодні вже сім країн, у тому числі Франція, підписали з Україною двосторонні угоди з безпеки, і ще 25 держав "перебувають у процесі цього".

"Існує певна форма єдності в тому, що насправді після двох років конфлікту Росія стає дедалі агресивнішою щодо нас. А на фронті є занепокоєння як довгостроковою підтримкою, так і здатністю України вистояти", — сказав Сежурне і наголосив, що РФ "не мусить і не може перемогти".

Також він в інтерв'ю висловився з приводу питання потенційного відправлення західних військ в Україну, теоретичну можливість чого нещодавно озвучував президент Франції Еммануель Макрон. Дипломат підкреслив, що питання полягає в тому, чи цивілізований Захід зможе змусити Росію припинити війну інакше, ніж максимальною підтримкою України. Історія дає нам кілька прикладів безвиході стратегій відступу та слабкості. Ті, хто у травні 1939 року не хотів помирати за Данциг, лише підбадьорювали Гітлера. Сьогодні не можна повторювати помилок історії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що починає усвідомлювати Європа: чи є перспектива збільшення допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини