Головна Новини Світ Франція Можна буде побачити в плавках. Макрон дав журналістам неочікувану обіцянку
commentss НОВИНИ Всі новини

Можна буде побачити в плавках. Макрон дав журналістам неочікувану обіцянку

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв журналістам, що він одного дня скупається в Сені, пише Reuters. Проте дату такого запливу не розкрив, щоб уникнути натовпу людей

1 березня 2024, 19:19
Поділіться публікацією:

Після масштабних очисних робіт, які проходять на Сені, яка протікає через Париж, президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв журналістам скупатися в річці. При цьому відзначається, що водойма була закрита для купання останніх сто років.

Можна буде побачити в плавках. Макрон дав журналістам неочікувану обіцянку

Еммануель Макрон

Таку обіцянку президент дав на церемонії із відкриття олімпійського містечка у передмісті Парижа. При цьому Макрон відзначив, що дату свого купанні в Сені він не оголошуватиме завчасно, оскільки боїться, що збереться натовп людей.

Нагадаємо, у Парижі якраз на етапі завершення дороговартісний проект із очищення Сени, яка була закрита для купання останнє століття через поганий стан води. Відомо, що у 2023 році на річці вже мали відбутися змагання для плаців. Проте їх довелося скасувати через потрапляння в водойму стічних вод.

При цьому відомо, що очистити Сену обіцяв у 1990 році тогочасний мер Парижа Жак Ширак. Він заявляв, що скупається в річці протягом наступних трьох років. Але цього так і не сталося. Проте зараз влада Франції підійшла до проблеми очистки Сени зі всією серйозністю. Справа у тому, що під час літньої Олімпіаді 2024 року заплановано провести урочистий парад човнів на Сені. Окрім того, на річці хочуть провести змагання з плавання: дві гонки на довгі дистанції та частину тріатлону.

Відомо, що бюджет проекту становить аж 1,5 мільярда євро. Уже встановлено спеціальну мережу підземних труб і насосів, щоб не допустити потрапляння у воду Сени шкідливих бактерій. Також влада вдосконалила очисні споруди вздовж водойми.

Портал "Коментарі" повідомляв, що останнім часом ім’я французького президента у всіх на слуху. Зокрема, він заявив, що західні країни можуть направити свої війська в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини