Головна Новини Світ Франція Начальник генштабу Армії Франції: Французька армія готується до найжорсткіших боїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Начальник генштабу Армії Франції: Французька армія готується до найжорсткіших боїв

Начальник штабу Армії Франції генерал П'єр Шиль у колонці для Le Monde розповів, що французька армія готується до важких боїв, щоб гарантувати безпеку не тільки своїм громадянам, а і союзникам

19 березня 2024, 20:51
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Шиль, у Франції є низка важливих переваг, коли мова йде про баланс сил, а також нові форми війни. За його словами, у країни вдале географічне положення, тому жоден ворог не стоїть біля її кордонів. Окрім того, додав начальник генштабу, Франція має ядерну зброю, тому теж здатна захистити себе від всіляких погроз.

Начальник генштабу Армії Франції: Французька армія готується до найжорсткіших боїв

Армія Франції

При цьому, додав Шиль, напруженість виникає у всьому світі, а Франція має інтереси в кожному географічному регіоні, а також певні зобов’язання, в першу чергу мова йде про оборонні угоди з державами, які на даний момент піддаються серйозним загрозам. Очевидно, Шиль має на увазі Україну, з якою була підписана саме така оборонно угода і яка бореться з Росією, яка веде проти неї загарбницьку війну.

"Щоб уберегтися від агресії та захистити свої інтереси, французька армія готується до найжорсткіших боїв",
- підкреслив Шиль і додав, що якщо хтось хоче миру, то він готується до війни.

За його словами, французька армія готується забезпечувати безпеку не тільки своїх громадян, а також і союзників у Європі. При цьому він додав, що у французьку армію приходить молодь, яка є готовою.

"Яким би не був розвиток міжнародної ситуації, французи можуть бути впевнені: їхні солдати будуть там",
— підкреслив Шиль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що президент Франції Еммануль Макрон не виключив, що можливо, він направить французьку армію в Україну у разі загострення ситуації, коли загарбники зможуть піти на Київ чи Одесу.

Разом з тим, голова зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив, що начебто Франція готується відправити свої війська в Україну. За його інформацією, на першому етапі в країну може прибути 2000 французьких військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини