Головна Новини Світ Франція Нардеп: французькі інструктори прямують в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: французькі інструктори прямують в Україну

Військові інструктори вже направляються в Україну повідомив народний депутат Олексій Гончаренко

31 травня 2024, 19:11
Поділіться публікацією:

Як повідомив народній депутат Олексій Гончаренко із посиланням на свої джерела, військові інструктори з Франції уже їдуть в Україну.

Нардеп: французькі інструктори прямують в Україну

Французькі військові

"Мої джерела повідомляють, що перша група французьких інструкторів вже прямує до України"
, — відзначив нардеп.

При цьому у нардепа уже поцікавилися, куди йому закинути "пару рублів" за те, що він "злив" цю інформацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав всі необхідні накази, які дозволять французьким інструкторам працювати в Україні. При цьому він додав, що їх вже очікують в країні, і вони прибудуть досить швидко.

Окрім того, західні ЗМІ повідомляли, що Франція таки планує направити до України своїх військових інструкторів, незважаючи навіть на негативну реакцію з боку Росії та занепокоєння деяких союзників. Зокрема, Париж прагне створити та очолити коаліцію країн, які нададуть подібну допомогу Києву у військових зусиллях, навіть попри побоювання деяких партнерів по Європейському Союзі, що це може збільшити ризик прямого конфлікту з Росією.

За словами двох дипломатів, Франція, буцімто, спочатку направить невелику групу персоналу для оцінки деталей місії. Після цього, в Україну прибудуть декілька сотень інструкторів. За інформацією французьких дипломатів, планується, що навчання буде зосереджене на розмінуванні, підтримці обладнання в робочому стані та технічному обслуговуванні військових літаків, які надасть Захід. Крім того, Париж фінансуватиме, озброюватиме та тренуватиме українську моторизовану бригаду.

Окрім того, відомо, що Росія неодноразово погрожувала Франції, якщо вона відправить своїх військових в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини