Головна Новини Світ Франція Наймолодшого в історії Франції главу уряду звільнено: рішення ухвалив Макрон
commentss НОВИНИ Всі новини

Наймолодшого в історії Франції главу уряду звільнено: рішення ухвалив Макрон

Макрон прийняв відставку французького прем'єра

16 липня 2024, 22:14
Поділіться публікацією:

Президент Франції Емманюель Макрон 16 липня прийняв відставку прем’єр-міністра Габріеля Атталя. Атталь зайняв прем’єрський пост у 34 роки та був наймолодшим очільником уряду в історії Франції.

Наймолодшого в історії Франції главу уряду звільнено: рішення ухвалив Макрон

Макрон звільнив Атталя. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє медіа BMFTV, сьогодні Макрон прийняв відставку Атталя при тому, що відмовився це зробити одразу після парламентських виборів. Минулого тижня французький президент попросив главу уряду залишитися на своїй посаді.

Після звільнення Габріель Атталь та всі французькі міністри виконуватимуть свої обов’язки до призначення нового уряду.

Після завершення роботи в уряду Габріель Атталь працюватиме депутатом у новому складі Національної асамблеї та очолюватиме фракцію політичної сили Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, що Габріель Атталь був прем’єр-міністром Франції з 9 січня 2024 року, обійнявши посаду після звільнення Елізабет Борн. Атталь став прем’єр-міністром у 34 роки та був наймолодшим очільником уряду в історії Франції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія Марін Ле Пен, яка відома проросійськими поглядами, зазнала поразки. Зазначається, що за даними екзитполу Ifop, несподівано, але перше місце на виборах отримує ультралівий "Новий народний фронт", який може отримати від 180 до 215. На другому місці йде президентська коаліція Еммануеля Макрона зі 150-180 місць. А партія Ле Пен "Національне об'єднання" аж на третьому місці та може розраховувати лише на 120-150 мандатів. Жодна з цих трьох політичних сил не отримує абсолютної більшості в парламенті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bfmtv.com/

Новини