Головна Новини Світ Франція Несподіваний поворот: ЗМІ про рішення Франції щодо вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: ЗМІ про рішення Франції щодо вступу України в НАТО

Франція планує підтримати вступ України в НАТО

20 червня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Офіційний Париж має намір підтримати членство України в Північноатлантичному альянсі, оскільки це допоможе запобігти новій війні. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Le Monde".

Несподіваний поворот: ЗМІ про рішення Франції щодо вступу України в НАТО

Франція. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що джерела в Єлисейському палаці розповідають, що ще донедавна Франція займала жорстку позицію щодо перспектив членства України в НАТО. Париж був не готовий навіть дискутувати про членство України в НАТО, але за останні кілька місяців французи переглянули свою думку.

Одним із показників цього, за інформацією Le Monde, є те, що можливість членства нашої країни в Альянсі обговорювалася на засіданні Ради оборони в Єлисейському палаці. На думку французьких політиків, такий крок допоможе чинити тиск на Росію.

"Вступ України в НАТО може відбити в Росії бажання продовжувати війну або, якщо конфлікт припиниться, запобігти будь-якій новій агресії. Перспектива членства могла б переконати президента України Володимира Зеленського вступити в переговори, коли він вважатиме це за потрібне", — повідомляє видання.

Журналісти уточнюють, що Париж з такою позицією зможе зблизитися з країнами Центральної Європи та Балтії, які вже вимагають перестати відкладати рішення щодо членства України в НАТО.

"Позиція Франції зараз ближча до позиції Польщі, ніж до позиції Німеччини", — зазначив неназваний дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням саміту НАТО у Вільнюсі, який намічено на 11-12 липня, дедалі більше актуалізується тема євроатлантичної інтеграції не лише Швеції, а й України. Не виключено, що на цій зустрічі може бути ухвалено рішення щодо гарантій безпеки України до вступу до НАТО, а також про те, що наша країна може стати членом Альянсу без ПДЧ. Ну, а у російської верхівки з цього приводу – традиційна істерика та потік нових абсурдних заяв, реченням яких останніми роками став заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв. Що, найімовірніше, відбудеться на саміті, чому це важливо не лише для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини