Головна Новини Світ Франція Осіння сесія ПАРЄ: які питання розглядатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Осіння сесія ПАРЄ: які питання розглядатимуть

Україна подала запит на проведення дебатів з важливих питань

27 вересня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

З 27 по 30 вересня у французькому Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє Укрінформ.

Осіння сесія ПАРЄ: які питання розглядатимуть

Відкрилася сесія ПАРЄ в Страсбурзі, фото з відкритих джерел

У порядку денному сесії заплановано виступи приблизно семи доповідачів. Делегації з різних країн говоритимуть про екологічні проблеми, зміни клімату та стихійні лиха, міграційні процеси в Європі та світі.

Зміна влади в Афганістані, військовий конфлікт між вірменами та азербайджанцями, нелегальні мігранти на кордонах сусідніх з Білоруссю європейських держав та кіберзлочинність в сучасному світі — такі основні питання порядку денного.

Зі свого боку українська делегація хоче, щоб було розглянуто проблему політичних переслідувань кримських татар з боку окупаційної влади Кримського півострова. Запит на проведення дебатів в межах сесії ПАРЄ вже поданий Міністерством закордонних справ України.

У перший день роботи сесії лауреати отримають премію з прав людини імені Вацлава Гавела за 2021 рік. Таку нагороду отримують громадяни, що доклали чимало зусиль в сфері захисту прав людини. Кращих борців за права людини відзначають грошовою премією вісім останніх років.

Цьогоріч російська делегація візьме участь в сесії дистанційно через відмову Франції визнавати російську вакцину "Спутник V".

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти оцінили результати парламентських виборів у ФРН і розповіли, як їхні результати можуть позначитися на україно-німецьких відносинах. У Німеччині відбулися парламентські вибори. У Бундестаг за результатами вересневих виборів проходять шість партій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини