Головна Новини Світ Франція Політолог: недовго музика грала - те, що сталося в Малі призведе до різкої зміни тону Макрона по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: недовго музика грала - те, що сталося в Малі призведе до різкої зміни тону Макрона по Росії

У відносинах Франції і Росії знову передбачається розкол

20 вересня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Ще зовсім недавно президент Франції Еммануель Макрон, який вирішив налагоджувати відносини з Москвою, чи не говорив, що Росія більше не ворог, і треба разом боротися з міжнародним тероризмом, але ситуація в Малі (Західна Африка), треба думати, призведе до кардинальної зміни тону . Як передає видання "Коментарі", таке припущення на своїй сторінці в Facebook висловила політолог і політичний оглядач Олеся Яхно-Білківська.

Політолог: недовго музика грала - те, що сталося в Малі призведе до різкої зміни тону Макрона по Росії

Володимир Путін і Еммануель Макрон Фото з відкритих джерел

Політолог зазначила, як тільки Франція заявила про скорочення своєї присутності в Малі, Росія тут же цим скористалася. І ось ПВК Вагнера вже близькі до підписання угоди з владою Малі з приводу відправки тисячі найманців. Москва свого шансу не упускає.

Олеся Яхно зазначає, угода передбачає тренування військових Малі і захищу високопоставлених представників влади, за що ПВК Вагнер буде отримувати приблизно 10 мільйонів доларів в місяць. В цілому з 12 країн, де є "вагнеровци", більше половини — це африканські країни. І Захід за цим всім спокійно спостерігав.

"В результаті, Франція пригрозила повністю піти, якщо прийдуть російські найманці. Німеччина, яка послала в Малі сотні миротворців і військових інструкторів, також попередила, що перегляне свою участь в разі угоди Малі з ПВК Вагнер. Ось така історія ", — резюмувала політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ангела Меркель знову поговорила з Еммануелем Макрона про Україну.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — Франція в черговий раз прогнулася під Росію, знову на перше місце вийшов бізнес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини