Головна Новини Світ Франція Прапор ЄС зняли з Тріумфальної арки у Парижі: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Прапор ЄС зняли з Тріумфальної арки у Парижі: що стало причиною

Прапор ознаменував початок головування Франції у ЄС

3 січня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

Великий прапор Європейського Союзу, прикріплений до Тріумфальної арки у Парижі у п’ятницю, 31 грудня, щоб відзначити початок шестимісячного головування Франції у блоку, був знятий у неділю, 2 січня, після того, як викликав обурення з боку ультраправих і правих. Про це повідомляє Reuters.

Прапор ЄС зняли з Тріумфальної арки у Парижі: що стало причиною

Європейський прапор майорить під Тріумфальною аркою в знак святкування початку головування Франції у Європейському Союзі - Reuters

Молодший міністр європейських справ Клеман Бон, який у п'ятницю, 31 грудня, заявив, що прапор залишиться "кілька днів", врешті повідомив, що його зняли, як  і планувалося.

"Було заплановано, що прапор буде знято цієї неділі, ми не встановили точний час", — сказав Бон радіо France Inter.

Бон відкинув ідею, що уряд поступився після того, як лідер ультраправих Марін Ле Пен в суботу, 1 січня, заявила, що звернеться до Державної ради Франції з проханням видалити прапор ЄС. 

"Уряд був змушений зняти прапор ЄС з Тріумфальної арки, що стало чудовою патріотичною перемогою на початку 2022 року. Ми не відступили, не було змін у плані... Я цілком припускаю, що доля Франції — у Європі", — сказала Ле Пен у неділю, 2 січня.

Президент Франції Еммануель Макрон, який ще не сказав, чи буде він балотуватися на переобрання у квітні, переміг Ле Пен у другому турі 2017 року з рахунком 66%-34%.

Більшість опитувань показують, що на майбутніх президентських виборах між ними буде матч-реванш і очікується, що Макрон знову виграє, хоча і з меншим відривом.

Як повідомляли раніше "Коментарі", китайський чиновник заявив, що дії ЄС врешті-решт зашкодять європейському народу. Чиновник повідомив, що Європа має "когнітивний розкол" у своїй політиці щодо Китаю, намагаючись бути як партнером, так водночас і опонентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини