Головна Новини Світ Франція Рейки, мости та насіння: одна з європейських країн надасть Україні допомогу на сто тисяч євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейки, мости та насіння: одна з європейських країн надасть Україні допомогу на сто тисяч євро

Відомо, що Франція відправить Україні не гроші, а куплені на них генератори, насіння, рейки та будівельні матеріали

14 грудня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

Під час міжнародної конференції, яка відбулася вчора, 13 грудня, стало відомо, що країни Європейського Союзу, Сполучені Штати та інші дружні Україні держави мають намір надати Україні 1 мільйон євро допомоги, щоб вона змогла пережити зиму. Про це повідомляє польське видання Wyborcza.

Рейки, мости та насіння: одна з європейських країн надасть Україні допомогу на сто тисяч євро

фото тематичне, з відкритих джерел

Під час відеоконференції, з президентом України Володимиром Зеленським встигла поспілкуватися велика кількість політиків з усього світу. Зокрема, йдеться у заяві, між українським головнокомандувачем та президентом Франції Еммануелем Макроном розпочався досить цікавий діалог. Під час розмови європейський колега Зеленського пообіцяв передати від своєї країни Україні 100 тисяч євро фінансової допомоги.

Як з'ясувалося, Франція справді має намір допомогти Україні, виділивши солідну суму зі свого бюджету. Проте, уточнюють, ЗМІ, гроші будуть виділені Макроном лише на закупівлю найнеобхіднішого — того, чого справді потребує Україна. Зокрема, Франція має намір закупити 20 тонн залізничних рейок, раніше зруйнованих російськими бомбами, будівельні матеріали для ремонту мостів, а також насіння, яке українські фермери зможуть використати для посіву полів навесні.

У цьому контексті варто зазначити, що Франція не єдина країна, яка пообіцяла надати допомогу Україні. Загалом, за підсумками відеоконференції було вирішено переказати Україні (у вигляді грошей та товарів) понад 1 мільярда євро.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у польському місті Катовіце було відкрито перший у країні центр допомоги українським біженцям. Його відкриття заплановане у всіх населених пунктах, де мешкає найбільша кількість переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

regerg

15 грудня 2022, 00:02

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://min.lc/Columbia


Новини