Головна Новини Світ Польща У Польщі почали відкриватися інтеграційні центри для українців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі почали відкриватися інтеграційні центри для українців: подробиці

Відомо, що інтеграційні центри для переселенців невдовзі з'являться у всіх містах Польщі

14 грудня 2022, 17:46
Поділіться публікацією:

З ініціативи фонду ADRA Polska незабаром у всіх містах Польщі функціонуватимуть "Інтеграційні центри" для українців. Цей проект, запевняють його творці, спрямований на надання безоплатної, всебічної допомоги громадянам України, які змушені були втекти від російської агресії за кордон. Про це повідомляє видання Wyborcza.pl.

У Польщі почали відкриватися інтеграційні центри для українців: подробиці

фото тематичне, з відкритих джерел

За наявними даними, головною метою відкриття подібних центрів є надання українцям психологічної підтримки, допомоги з пошуку роботи та навчання, їх супровід під час оформлення різноманітних посібників та виплат. Крім цього, сказано у повідомленні, українці, які мають статус біженців, зможуть час від часу отримувати в "Інтеграційному центрі" гуманітарну допомогу першої необхідності – теплий одяг та продуктові набори.

На даний момент, пишуть ЗМІ, проект фонду ADRA Polska тільки-но почав розвиватися, його представництва поки що функціонують не у всіх населених пунктах Польщі. Сьогодні, наприклад, один із таких центрів був відкритий у місті Катовіце. Відомо, що на заході були присутні не лише біженці та співробітники ADRA Polska, а й представники мерії міста. Зважаючи на все, керівництво фонду прийняло рішення відкрити свої відділення спочатку в тих населених пунктах, в яких, згідно зі статистичними даними, проживає найбільше переселенців з України.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Польщі відбулося кілька прем'єр вистав за участю українських акторів-біженців. Відомо, що одна з театральних вистав під назвою "Життя на випадок війни" була присвячена жінкам, які постраждали від російського вторгнення, зґвалтувань, тортур та переслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини