Головна Новини Світ Франція Ще одна країна надасть Україні далекобійні ракети: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна надасть Україні далекобійні ракети: подробиці

Президент Франції Макрон підтвердив, що його країна надасть Україні далекобійні ракети

11 липня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Париж вирішив поставити Україні ракети, які дозволять завдавати ударів у глибокий тил ворога. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час саміту НАТО у Вільнюсі зробив президент Франції Еммануель Макрон.

Ще одна країна надасть Україні далекобійні ракети: подробиці

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час підходу до ЗМІ французький президент вирішив оголосити про рішення передати Україні далекобійні ракети, не вказуючи, про який тип ракет ідеться.

"Ми вирішили надати Україні нові ракети, які дозволять бити в глибину (Ред. — тилу противника). Вони будуть застосовуватися відповідно до досягнутих нами домовленостей", — заявив Макрон.

Президент додав, що для Франції важливо надіслати Україні сигнал про підтримку на тлі російського вторгнення та єдність НАТО.

Еммануель Макрон не згадав конкретної назви озброєння, але, швидше за все, йдеться про ракети SCALP "повітря-земля" — аналог Storm Shadow, оскільки це франко-британська розробка.

Міністр оборони Британії заявив, що точність Storm Shadow в Україні була "практично безпомилковою".

Зазначимо, що у вівторок, 11 липня, стартував дводенний саміт НАТО. Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом членства, заявив у зверненні президент Володимир Зеленський, наголосивши, що саме від нашої країни залежить реальність безпеки на східному фланзі НАТО. Він також анонсував, що з Вільнюса для українських воїнів прийдуть добрі новини. Які головні висновки щодо перспектив України на даному саміті можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто чекати на сенсації від саміту у Вільнюсі – що може зважитися в останній момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини