Головна Новини Світ Франція Що варто знати Макрону про росіян і їх поведінку під час олімпіад. Відповідь дипломата
commentss НОВИНИ Всі новини

Що варто знати Макрону про росіян і їх поведінку під час олімпіад. Відповідь дипломата

Росія не дотримується жодних перемир’їв. Окрім того, як відзначає колишній посол України в США Валерій Чалий, вона використовує олімпіади для того, щоб починати підлі агресії

15 квітня 2024, 13:59
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив ініціативу про забезпечення Олімпійського перемир’я — Олімпіада-2024 у Франції пройде з 26 липня до 11 серпня; Паралімпіада – з 28 серпня до 8 вересня.

Що варто знати Макрону про росіян і їх поведінку під час олімпіад. Відповідь дипломата

Еммануель Макрон

При цьому колишній посол Україні в США Валерій Чалий нагадав кілька фактів. Наприклад, за його словами, документи ООН стосовно так званого перемир’я приймаються постійно перед черговими Олімпійськими іграми.

"Чи вони впливають на агресора? Точно ні!"
— додав дипломат.

За його словами, наприклад, у ст.1 документу Генасамблеї ООН від 29.10.2013 містився заклик державам членам-ООН “дотримуватися олімпійського перемир’я окремо та колективно, в рамках Статуту ООН, протягом періоду з сьомого дня до початку XXII зимових Олімпійських ігор (тобто з першого лютого 2014 року) до сьомого дня після закінчення XI зимових паралімпійських ігор (тобто до 24 березня 2014 року)…”

При цьому, Чалий нагадав, що російські війська почали захоплення української АР Крим 20 лютого 2014 року, що зафіксовано і внутрішніми документами агресора.

"Висновок: російські агресори довели, що вони не дотримуються жодного перемир’я, включно з олімпійськими, а навпаки — використовують Олімпіади для підступних атакуючих дій",
— додав дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон хоче, щоб на час проведення Олімпіади були зупинені всі війни в світі, в тому числі і в Україні. Він сподівається, що Китай допоможе достягнути цього. Макрон пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб "олімпійске перемир’я" запрацювало.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини