Головна Новини Світ Франція Шестеро дітей у Франції отримали передозування вакциною від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Шестеро дітей у Франції отримали передозування вакциною від COVID-19

Шістьом діятм помилково ввели вдвічі більшу дозу вакцини

20 грудня 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

У Франції медики посилково ввели шістьом дітям неправильну дозу вакцини від коронавірусу. Вона виявилась удвічі більшою, ніж потрібно для дітей такого віку. У однієї дитини з’явилась побічна реакція. Про це повідомило видання Le Figaro, пише УНН.

Шестеро дітей у Франції отримали передозування вакциною від COVID-19

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Нині у Франції вже тиждень триває вакцинація дітей віком від 5 до 11 років, які мають схильність до важчого перебігу коронавірусної інфекції, або спільно проживають з людьми з ослабленим імунітетом. Таким дітям вводять першу дозу щеплення у розмірі 10 мікрограмам Pfizer і збільшують її до 30 мікрограм з 12 років. Однак, у центрі вакцинації в Ле-Мані сталась медична помилка. Тут, шістьом дітям ввели замість десяти — двадцять мікрограм від Pfizer Comirnaty. Відтак, згодом у однієї дитини з’явились побічні симптоми у вигляді підвищеної втоми та больових відчуттів.

"Жодна з сімей поки не викликала лікаря, який, проте, був проінформований про кілька симптомів — тоді як у п'яти дітей їх не було, у 6-ї дитини спостерігалися втома та біль," — йдеться у прес-релізі префектури Сарт та регіонального агентства з охорони здоров'я.

Нагадуємо, раніше у міністерстві охорони здоров’я України повідомляли, що рекомендують щепити проти COVID-19 дітей від 12 до 17 років, які не належать до групи ризику  важкого перебігу коронавірусу, але лише за умови наявності в них усіх інших  обов’язкових щеплень, відповідно до календарних норм.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що У Новій Зеландії смерть чоловіка пов'язують з побічними ефектами вакцини



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини