Головна Новини Світ Франція Сьогодні ні, а завтра все може бути: у Франції натякнули на відправку військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні ні, а завтра все може бути: у Франції натякнули на відправку військ в Україну

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне заявив, що Україна не просить Париж надіслати війська, але нічого не можна виключати

9 березня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зустрівся зі своїми балтійськими та українськими колегами, аби підтримати ідею про те, що іноземні війська можуть допомогти Києву у таких сферах, як розмінування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Сьогодні ні, а завтра все може бути: у Франції натякнули на відправку військ в Україну

Стефан Сежурне. Фото: з відкритих джерел

"Україна не просить нас надіслати війська. Зараз Україна просить нас надіслати боєприпаси. Ми нічого не виключаємо на найближчі місяці", – зазначив Сежурне.

Міністр неодноразово згадав про операції з розмінування як про можливість, говорячи, що це "може означати наявність певного персоналу, але не для того, щоб воювати".

За його словами, не Росія має вказувати, як західні союзники мають допомагати Україні найближчими місяцями чи роками.

"Не Росія має організовувати те, як ми розвертаємо наші дії, або встановлювати червоні лінії. Ми маємо вирішувати це між собою", – підсумував Сежурне.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон останнім часом зробив серію резонансних заяв у ракурсі російсько-української війни. Він не лише не виключив розміщення в Україні військ країн-членів НАТО, а й попередив, що Франція відправить свої війська нам на допомогу, якщо росіяни підуть у бік Одеси чи Києва. Також Макрон наголосив, що Франція не має червоних ліній у підтримці України. На цьому тлі все більш блідо виглядає керівництво Німеччини, яке закликає припинити дискусії щодо розміщення західних військ в Україні, відмовляється передавати нам далекобійні ракети і, схоже, робить ставку на мирні переговори між Києвом та Москвою. Що відбувається зараз у Європі та чому? Як це може вплинути на підтримку України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.eu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини