Головна Новини Світ Франція Союзники запевняють, що Київ залишиться українським. А як щодо Харкова, Дніпра і Запоріжжя
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзники запевняють, що Київ залишиться українським. А як щодо Харкова, Дніпра і Запоріжжя

Президент Франції Еммануель Макрон просто говорить про введення військ в Україну, насправді він цього не хоче, бо такі дії викличуть в країні шалені протести, а союзники бояться втрат, щоб не довелося активізувати 5 статтю НАТО

8 квітня 2024, 20:16 comments8362
Поділіться публікацією:

Як відзначив у Фейсбуці політолог Олександр Кочетков насправді у Франції та Росії скалася давня історія стосунків. За його словами, насправді останнє чого хоче Еммануель Макрон – це пряме бойове зіткнення французьких та російських військ в Україні.

Союзники запевняють, що Київ залишиться українським. А як щодо Харкова, Дніпра і Запоріжжя

Еммануель Макрон

В першу чергу, відзначає експерт, такі дії викличуть насправді шалені протести у самій Франції, адже там достатньо багато людей, які симпатизують Росії. Окрім того, Париж все ж боїться, що РФ зможе завдати французьким військовим великих втрат.

При цьому, додав політолог, насправді найбільш готова ввести свої війська в Україну Польща, і те, тільки в західні області, щоб вивільнити контингент для боїв на гарячих ділянках фронту. Проте Варшава не обговорює такі сценарії в публічному просторі, на відміну від Парижу.

"Польща про такий сценарій мовчить. На відміну від очільника Франції та інших західних високопосадовців, які запевняють, що Київ залишиться українським у будь-якому розкладі. Вибачте, а Харків? Дніпро? Запоріжжя? Миколаїв? Одеса?"
— відзначив Кочетков.

За його словами, якщо в Україні будуть навіть одиничні втрати військових країн НАТО, то це має запустити в роботу 5 статтю, і тоді може виявитися, що насправді вона є своєрідним "Будапештським меморандумом", і зовсім не передбачає гарантованої і безумовної воєнної відповіді.

Як відзначає Кочетков, якщо російський диктатор Володимир Путін буде виглядати суперово, а Захід – жалюгідно, то жителі країн ЄС просто знесуть свою владу.

При цьому експерт вважає, що Макрон демонструє свою "маскулінність", бо розуміє, що це просто гра на словах, яка дає йому змогу позиціонувати себе, як нового єввропейського лідера.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Олаф Шольц звинуватив Макрона в тому, що він буцімто провокує Третю світову війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини