Головна Новини Світ Франція Справа про обезголовлення вчителя: у Франції провели масові обшуки у передбачуваних ісламістських радикалів
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа про обезголовлення вчителя: у Франції провели масові обшуки у передбачуваних ісламістських радикалів

Сьогодні, 19 жовтня, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив, що те, що сталося вбивство є сигналом того що «не було перепочинку для ворогів республіки». Виходячи з цього, операція з виявлення ісламістських радикалів триватиме не менш як тиждень

19 жовтня 2020, 18:17
Поділіться публікацією:

Правоохоронці Франції провели обшуки в будинках десятків передбачуваних ісламістських радикалів після обезголовлювання одним з них викладача історії та географії Семюеля Паті, який демонстрував своїм учням неоднозначні пародії на пророка Мухаммеда як приклад свободи слова від журналу Charlie Hebdo. Про це повідомляє ВВС.

Справа про обезголовлення вчителя: у Франції провели масові обшуки у передбачуваних ісламістських радикалів

Джерело: AFP

Причина масових обшуків полягає в тому, що деякі з громадян висловилися в соцмережах на підтримку вбивці викладача. Також відомо, що поліція планує допитати цих людей — їх число досягає 80 осіб. Французький уряд також заявив, що перевіряє 51 французьку мусульманську асоціацію. У разі, якщо в їх діяльності будуть виявлені ознаки екстремізму, вони припинять своє існування. Так, наприклад, за словами французьких правоохоронців, серед інших, асоціація "Колектив проти ісламофобії" відверто пропагує непокори французькій державі.

Крім того, як передає Reuters, правоохоронці вже склали список ймовірних екстремістів. На цей час він складається з 231 людини. 180 осіб зараз перебувають в ув'язненні та будуть депортовані відразу після закінчення терміну. Решта будуть затримані поліцією, і після винесення ним судового вироку, примусово покинуть територію Франції.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в п'ятницю, 16 жовтня, у Франції обезголовили вчителя історії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини