Головна Новини Світ Франція США почали виводити свої війська з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

США почали виводити свої війська з Афганістану

Командувач силами США і НАТО в Афганістані Скотт Міллер закликав Талібан знизити рівень насильства в Афганістані

25 квітня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Збройні сили США почали евакуацію деяких своїх баз в Афганістані. Про це під час пресконференції повідомив командувач силами США і НАТО в Афганістані Скотт Міллер, пише "УНІАН", посилаючись на Khaama Press.

США почали виводити свої війська з Афганістану

США розпочали виводити війська з Афганістану - фото: РБК

З його словами, всі американські бази у країні будуть передані афганським силам. У найближчі два тижні США планують передати три бази і один аеродром.

За твердженням командувача, американці залишать Афганістан попри невизначену долю мирної угоди між сторонами конфлікту. Крім того, Міллер закликав Талібан знизити рівень насильства в Афганістані.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, які шанси, що ситуація в Афганістані стабілізується.

Політтехнолог, магістр міжнародних відносин (King's College London 2004) Тарас Березовець звертає увагу, що рішення 45-го президента США Дональда Трампа вивести американський військовий контингент із території двох держав (Іраку і Афганістану) поки остаточно не переглянуто новою адміністрацією Джо Байдена. Проте плани зберегти військову присутність в обох країнах були озвучені.

За словами експерта, афганська та іракська проблеми розглядаються американцями у комплексі. Обидві пов'язані з радикалізацією ісламу, з ростом ісламської терористичної загрози. Тому, на відміну від республіканця-Трампа, який мінімізував свою присутність у будь-яких військово-політичних блоках, включно з НАТО, демократи традиційно грають у великі альянси.

Нова адміністрація готова піти на безпрецедентні кроки. Зокрема, Блінкен озвучив президенту Афганістану Ашрафу Гані пропозицію, щоб таліби увійшли в новий уряд національної згоди. Читайте про це детальніше в нашому матеріалі.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини