Головна Новини Світ Франція Стали відомі країни, які можуть підтримати Францію і направити війська в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі країни, які можуть підтримати Францію і направити війська в Україну

Найймовірніше ініціативу Франції щодо направлення військ в Україну можуть підтримати ще кілька країн НАТО, відзначив старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Ніколя Тензе, пише Newsweek

22 березня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Як вважає Ніколя Тензе малоймовірно, що Париж діятиме самостійно. Очевидно, він заручиться підтримкою ще кількох країн НАТО, які теж погодяться відправити свої війська в Україну. На думку експерта, швидше за все, ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона підтримають Польща, Чехія, а також країни Балтії. При цьому експерт не виключив, що направити свої війська можуть і деякі країни північної Європи.

Стали відомі країни, які можуть підтримати Францію і направити війська в Україну

Війська НАТО

Як вважає Тензе, військові країн НАТО в Україні можуть виконувати кілька "місій", наприклад, виконувати функції підтримки та консультування чи стати офіційною місією, яка буде допомагати визначити цілі для британсько-французьких крилатих ракет Storm Shadow/SCALP і забезпечувати технічне обслуговування ключової військової техніки.

Також військові НАТО можуть бути задіяні в допомозі у наступальних операціях, вважає Тензе, але без прямої участі у боях. При цьому, додає експерт, теоретично військові можуть брати участь у прямих бойових зіткненнях, але це малоймовірно.

Разом з тим, як вважає радник комітету українського парламенту з національної безпеки, оборони та розвідки Іван Ступак, французькі солдати, якщо вони будуть направлені в Україну, не прийматимуть участь у прямих бойових зіткненнях. Зрештою, як підкреслив експерт, Україні цього і не потрібно. За його словами, вони були б дуже корисними у якості прикордонників, які охороняють кордон з Білоруссю чи Придністров’ям.

Окрім того, додав Ступак, Україна б радо прийняла бригади з ремонту зброї чи експертів-консультантів та інший персонал логістичної підтримки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами посла Франції в Україні, деякі країни уже цікавляться ініціативу Еммануеля Макрона щодо відправки військ в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини