Головна Новини Світ Франція Таємні переговори трьох. Байден і Шольц бояться змінювати позицію щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємні переговори трьох. Байден і Шольц бояться змінювати позицію щодо Росії

Президент Франції Еммануель Макрон намагався переконати президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца змінити свою позицію щодо війни в Україні і агресії Росії, повідомляє WSJ

3 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у переговорах з американським президентом Джо Байденом та канцлером Німеччини Олафом Шольцом щодо ситуації в Україні. Макрон нібито пропонував лідерам прийняти більш тверду позицію стосовно Росії.

Таємні переговори трьох. Байден і Шольц бояться змінювати позицію щодо Росії

Еммануель Макрон

Згідно з інформацією видання The Wall Street Journal, Макрон обговорював з Байденом та Шольцом необхідність зміни стратегії щодо війни між Росією та Україною. Французький президент пропонував застосування так званого принципу стратегічної двозначності, який залишала б усі варіанти відкритими.

WSJ вказує, що такий підхід суттєво відрізняється від позиції США, яка намагалася і намагається уникнути дій, що могли б спровокувати Росію. Проте Макрон переконував, що необхідно припинити надмірне дотримання "червоних ліній" та змусити Кремль здогадуватися про можливі дії у відповідь.

Американські чиновники висловили сумніви щодо необхідності зміни стратегії, тоді як Шольц виступив проти цієї ідеї, переконуючи, що вона може розділити союзників та загострити конфлікт.

Відомо, що Макрон телефонував союзникам і намагався донести їм позицію, що хоче використати майбутній саміт у Парижі для відправлення сигналу кремлівському диктатору Володимиру Путіну, що західні країни не виключають жодних варіантів, в тому числі і військових. Проте Шольц попередив, що це може призвести до роз'єднаності серед союзників.

Ці питання також обговорювалися перед початком саміту в Єлисейському палаці. Хоча консенсусу щодо відправки військ країн НАТО в Україну не досягнуто, Макрон зазначив, що всі варіанти залишаються на столі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Держдепі США повідомили, що американських військових на українській території не буде, оскільки Сполучені Штати не хочуть ставати учасниками війни з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини