Головна Новини Світ Франція Теракти, що сталися в РФ, могли відбутися у Франції: Макрон зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракти, що сталися в РФ, могли відбутися у Франції: Макрон зробив заяву

Президент визнав, що причетна до теракту в РФ група намагалася атакувати Францію

25 березня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Філія угруповання "Ісламська держава", яка взяла відповідальність за теракт у концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї, протягом останніх місяців намагалася здійснити кілька атак на Францію. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Le Parisien.

Теракти, що сталися в РФ, могли відбутися у Франції: Макрон зробив заяву

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Макрон не навів подробиць. Публічних повідомлень про якісь запобігання терактам у Франції останнім часом не було. Однак у суботу після нападу на "Крокус" стало відомо про посилення ступеня терористичної загрози у Франції до максимальної. Рішення про це ухвалила Рада з оборони та національної безпеки.

Еммануель Макрон, який відвідує Французьку Гвіану в Південній Америці, заявив, що переконаний, що теракт у Росії організувала ІД, застеріг Росію від того, щоб вона намагалася бездоказово покладати відповідальність за напад на "Крокус" на Україну, і сказав, що Париж запропонував Москві "посилена співпраця" щодо боротьби з тероризмом.

Також французький лідер висловив побажання "знайти винних якнайшвидше" і закликав продовжувати "ефективні дії проти цих груп, які планують напади в кількох країнах", пообіцявши "посилення співпраці" з Росією у цьому питанні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холл", який вчинили мусульманські радикали, які, схоже, діяли під егідою ІДІЛ, вже призвів до жорсткої реакції російських ультранаціоналістів. Настільки жорсткою, що глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив "короткою розмовою" з розпалювачами міжнаціонального конфлікту. Тим часом спроба російської пропаганди відшукати в масовій бійні український слід, схоже, провалилася. Що, зрештою, не зупиняє ні Кремль, ні його ланцюгових медіа-псів. Як події можуть розвиватись далі? Що показав – і до чого може призвести теракт у "Крокусі"? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини