Головна Новини Світ Франція У чому Макрон переконуватиме президента Бразилії: чому це важливо для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому Макрон переконуватиме президента Бразилії: чому це важливо для України

Макрон у Бразилії просуватиме свою позицію щодо війни проти України

26 березня 2024, 10:18
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон сьогодні розпочинає триденну поїздку до Бразилії в рамках своєї стратегії щодо наведення мостів між розвиненими країнами та так званим Глобальним півднем. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

У чому Макрон переконуватиме президента Бразилії: чому це важливо для України

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, однією з ключових тем під час візиту французького президента переконатиме президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву зайняти певну позицію щодо війни проти України.

Лула досі прагнув позиціонувати свою країну як нейтральну, яка може підтримувати зв'язки як з Росією, так і з Україною.

Макрон зайняв одну з найсильніших позицій щодо війни, попередивши західних союзників, що президент Росії Володимир Путін становить екзистенційну загрозу Європейському Союзу.

За словами французьких чиновників, Макрон розглядає Бразилію як ключового гравця серед держав, що розвиваються, особливо тому, що вона головує в "Великої двадцятці", до якої входить більшість найбільших економік світу.

Французький лідер робить ставку на те, що його розбіжності з Лулою щодо вторгнення Росії в Україну можуть бути звужені, додали офіційні особи, хоча Бразилія вважає, що обидві сторони поділяють провину за війну.

Лула неодноразово відмовлявся постачати зброю в Україну, стверджуючи, що стратегія США та ЄС підриває перспективу досягнення рішення шляхом переговорів. Позиція Бразилії багато в чому знаходить відгук на Глобальному півдні, який відноситься до економік, що розвиваються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — теракти, що сталися в РФ, могли відбутися у Франції: Макрон зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини