Головна Новини Світ Франція У Еммануеля Макрона з'явився "правий" опонент на наступні президентські вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Еммануеля Макрона з'явився "правий" опонент на наступні президентські вибори

Кандидат на пост президента Франції від правих сил кидає виклик Макрону, бо каже, що бажає справді «змінити країну»

27 серпня 2021, 09:57
Поділіться публікацією:

У Еммануеля Макрона з'явився "правий" опонент на наступні президентські вибори

Мішель Барньє, фото: Reuters/Y.German

Колишній головний перемовець Євросоюзу у питанні Brexit Мішель Барньє заявив про намір балотуватися у президенти Франції. Про це повідомляє "The Guardian".

"У ці важкі часи я прийняв рішення і маю рішучість... cтати президентом примиреної Франції, поважати французів і поважати Францію", — прокоментував свій намір Мішель Барньє.

Він відкрито заявляє про праві тони своєї діяльності, у разі обрання президентом, та серед першочергових своїх задач називає відновлення авторитету Франції на міжнародній арені, а також значне обмеження потоків іміграції.

Мішель Барньє наголошує, що має багаторічний досвід дипломатичної діяльності та співпраці з главами різних держав та урядів, задля збереження єдності усіх європейських країн.

70-річного Барньє називають політичним ветераном Франції, адже з 90-хх років минулого століття він був депутатом Європарламенту та Національної асамблеї Франції, міністром закордонних справ Франції та єврокомісаром з питань внутрішньої торгівлі та послуг.

Наразі, Мішель Барньє є авторитетним членом правих республіканців і найвідомішим з чотирьох кандидатів від партії, які заявили про свій намір балотуватися. Не виключено, що всередині партії відбудуться первинні вибори єдиного кандидата у президенти,  якщо правих кандидатів не поменшає, або, якщо не з’явиться явний фаворит.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на території департаменту Дром місцевий житель вдарив президента Франції Еммануеля Макрона. За словами свідків інциденту, під час нападу хуліган скандував французький королівський бойовий клич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини