Головна Новини Світ Франція У Франції молодим дівчатам безкоштовно видаватимуть контрацептиви
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції молодим дівчатам безкоштовно видаватимуть контрацептиви

У Франції жінкам оплачуватимуть контрацепцію, консультації гінекологів, лабораторні дослідження

1 січня 2022, 11:45
Поділіться публікацією:

З 2022 року неповнолітнім дівчатам і молодим жінкам видаватимуть контрацептиви безплатно. Дівчат віком від 18 до 25 років включили у програму, що спрямована на запобігання небажаній вагітності. Про це пише DW.

У Франції молодим дівчатам безкоштовно видаватимуть контрацептиви

У Франції розширили урядову систему для жінок, фото з відкритих джерел

З огляду на вартість контрацептивів і гормональних протизаплідних препаратів, які не можуть купити собі молоді дівчата, їм будуть видавати такі засоби у рамках урядової програми. Французькі чиновники порахували, що близько 3 мільйонів жінок отримають доступ до таблеток, внутрішньоматкових спіралей, протизаплідних пластирів і уколів.

У вересні провели опитування серед підлітків і неповнолітніх дівчат щодо того, чи користуються вони контрацептивами. За результатами було ухвалено рішення про розширення програми.

"З 1 січня 2022 року система медичного страхування покриватиме витрати на контрацепцію та пов’язані з нею процедури (щорічну консультацію лікаря чи акушерки, біологічні дослідження) без передоплати", – йдеться у повідомленні Міністерстві охорони здоров'я.

Вільний доступ до контрацептивів мають підлітки й в інших європейських країнах: Німеччині, Бельгії, Нідерландах, Норвегії. У Великобританії контрацепція безплатна для громадян будь-якого віку.

За словами речниця французької групи прав жінок En Avant Tous Луїзи Делав’є, дівчата вікової категорії від 18 до 25 років ще не мають стабільного заробітку, тому їм така допомога стане у пригоді.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Німеччині люди постраждали від салютів, один чоловік загинув. Під час святкувань сталося два вибухи феєрверків, від яких постраждали німці. Щонайменше 13 осіб потрапили до лікарень із тяжкими травмами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини