Головна Новини Світ Франція У Франції облили супом картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції облили супом картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза": яка причина

Картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" використали, як спосіб привернути увагу до здорового харчування.

28 січня 2024, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

28 січня у Луврі дві активістки з руху Riposte Alimentaire облили супом шедевр Леонардо да Вінчі картину "Мона Ліза". За словами активісток вони це зробили, щоб привернути увагу до здорового харчування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Parisien.

У Франції облили супом картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза": яка причина

Картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" облили супом. Фото з відкритих джерел

Дві жінки, які стояли поблизу картини "Мона Ліза" дістали пляшки з супом та почали обливати мистецький шедевр. Після чого пролізли через огорожу та зробили кілька закликів своєї акції протесту.

"Що важливіше? Мистецтво чи право на здорове та стійке харчування? Наша система сільського господарства хвора! Фермери хворі", — кричали дві жінки.

Згодом одна з жінок додала, що кожному третьому французу не вистачає їжі. Обидві активістки представляють організацію Riposte Alimentaire, яка вимагає "інтеграція харчові продукти в загальну систему соціального забезпечення". Серед інших вимог, рух закликає видати соціальну допомогу на 150 євро на місяць, яка буде йти на харчові продукти.

Співробітники Лувру швидко відреагували на дії активісток та закрили картину чорними панелями. Сама ж картина Леонардо да Вінчі не постраждала, оскільки з 2005 року знаходиться за захисним склом.

Останніми роками акції протесту зі спробами пошкодити або щось вилити на картину стали популярними у всьому світі. Наприклад у 2022 році картину Ван Гога в Лондоні облили томатним супом, а в Іспанії кліматичні активісти прив'язали себе до шедевра художника Франсіско Гоя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на кухні пенсіонерки висів шедевр за 25 млн доларів. Жінка хотіла викинути картину у смітник.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо, чому художник Ван Гога відрізав собі вухо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини