Головна Новини Світ Франція У Франції пояснили, чому запросили Росію на урочистості в Нормандії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції пояснили, чому запросили Росію на урочистості в Нормандії

Французький депутат Бенджамен Аддад заявив, що Париж "протягнув руку російському народу" запрошенням до церемонії у Франції.

7 травня 2024, 09:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Франція підтвердила, що надіслала офіційне запрошення для Росії щодо участі її делегації на церемонії святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії, яка відбудеться 6 червня. Французький депутат Бенджамен Аддад пояснив, чому Париж запросив росіян.

У Франції пояснили, чому запросили Росію на урочистості в Нормандії

Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад. Фото з відкритих джерел

Бенджамен Аддад інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив, що французи дружать з росіянами та розуміють різницю між Росією та режимом Путіна.

"Для нас завжди була дуже чіткою різниця між режимом Володимира Путіна та Росією як країною, культурою, історією людей. Французи дружать з росіянами. У нас була довга історія", – сказав депутат Національної асамблеї Франції.

Запрошення Росії на урочисті події Аддад назвав "способом підірвати пропаганду Володимира Путіна", якому Франція не надсилала запрошення. За словами французького депутата, Франція готова допомогти російському народу.

"Франція та НАТО не були у стані війни з Росією… Але ми залишаємося відкритими до дружби з росіянами. Такі символічні події показують, що у нас також є спільна історія і ми готові протягнути руку російському народу", – сказав Аддад.

На питання, чи можна сприймати запрошення Росії, як спосіб відновити контакти з Кремлем французький парламентарій ствердно заперечив. За словами Аддада, Макрон чітко заявив, що "Росії не можна дозволити перемогти в Україні", а політика Франції залишається "твердою" щодо війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров поскаржився на французів та заявив, що Москва не отримувала запрошення для участі в урочистостях зі святкування висадки союзників в Нормандії.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Макрона, який назвав умови за яких Париж може відправити війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини