Головна Новини Світ Франція У Північній Ірландії тиждень тривають масові протести
commentss НОВИНИ Всі новини

У Північній Ірландії тиждень тривають масові протести

Крім цього, травми різного ступеня тяжкості отримали кілька десятків правоохоронців

13 квітня 2021, 05:20
Поділіться публікацією:

Понад 40 поліцейських отримали травми в ході заворушень, які тривають шосту ніч в столиці Північної Ірландії Белфасті, а також в містах Каррікфергус і Лондондеррі. Минулої ночі учасники акції протестів викрали і підпалили автобус, а також напали на фотографа газети.

У Північній Ірландії тиждень тривають масові протести

Заворушення (фото з відкритих джерел)

Крім цього, травми різного ступеня тяжкості отримали кілька десятків правоохоронців. Як говориться в повідомленні сил безпеки країни, "до погромів причетні протестантські угруповання. Протистояння почалися після рішення правоохоронців не карати членів партії Шин Фейн за участь в похоронах високопоставленого бойовика Ірландської республіканської армії Бобі Сторі". Скандал викликало також те, що, попри карантин, в похоронах брали участь близько двох тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше громадяни країни протестували проти надання громадянства біженцям з Росыйської Федерації та Сербії. У столиці Чорногорії Подгориці активісти влаштували акцію перед будівлею уряду через законопроект, який націлений на те, щоб полегшити умови отримання громадянства. Учасники акції тримали в руках транспаранти: "Це не наш уряд!", "Ми будемо захищати Чорногорію від ворогів". Як повідомляють ЗМІ країни, на виїзді з Нікшича була перекрита траса в Подгориці, — там колону протестувальників зупинила поліція. У законопроекті планується дозволити отримання громадянства Чорногорії для осіб, що мають дозвіл на тимчасове проживання в країні. Раніше подавати заявку на отримання громадянства могли тільки особи, які раніше отримали право на постійне проживання в країні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини