Головна Новини Світ Франція Україна отримає близько $1 млрд на проходження зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає близько $1 млрд на проходження зими

Партнери України на конференції в Парижі оголосили про надання нашій країні допомоги близько $1 млрд для проходження зими

13 грудня 2022, 18:22
Поділіться публікацією:

Кошти допомоги спрямують на відновлення енергоінфраструктури, водопостачання, охорону здоров'я та інші галузі.Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції з міністеркою закордонних справ Франції Катрін Колонною, пишуть "Коментарі".

Україна отримає близько $1 млрд на проходження зими

Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом» вирішила мільярдом підтримати Україну

Катрін Колонна заявила, що на конференції в Парижі у вівторок, 13 грудня, було виділено понад мільярд доларів на підтримку України для проходження зимового періоду.

За словами Колонни, кошти виділили 46 держав і 24 міжнародні організації. Гроші скерують на відновлення пошкодженої енергетичної мережі, а також водопостачання, охорону здоров'я, транспорт.

"Наш результат конференції - близько $500 млн грантових коштів, абсолютно нових коштів, про які домовилися на цій конференції, і ще близько $500 млн у товарах, послугах та додаткових кредитах для додаткової підтримки підприємств державного сектору економіки", - сказав Шмигаль. За словами прем’єра, більшу частину допомоги Україна отримає вже до кінця 2022 року.

Як писали "Коментарі", ЄС уклав угоду з Угорщиною, яка дозволить надати Україні 18 млрд євро. Разом з тим, міністри ЄС не змогли схвалити дев'ятий пакет санкцій проти РФ.

Читайте також на порталі - Президент Володимир Зеленський, звернувшись 12 грудня до учасників саміту G7, серед іншого закликав Росію закінчити війну до Різдва. А самі лідери "Великої сімки" на віртуальній зустрічі, в якій брав участь Зеленський, домовилися продовжувати підтримку нашої країни, зокрема фінансову, створити платформу координації допомоги Україні та надати нам більше засобів ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини