Головна Новини Світ Франція Ультраправі у Франції більше не хочуть поглиблювати зв'язки з РФ: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ультраправі у Франції більше не хочуть поглиблювати зв'язки з РФ: що сталося

Вкрай права французька партія "Національне об'єднання" намагається дистанціюватися від РФ, щоб мати найкращі шанси на перемогу на виборах

18 червня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Вкрай права французька партія "Національне об'єднання" швидко видалила зі свого сайту пропозиції про поглиблення дипломатичних відносин з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі рейтингового видання "Politico".

Ультраправі у Франції більше не хочуть поглиблювати зв'язки з РФ: що сталося

Жордан Барделла та Марін Ле Пен. Фото: Getty Images

Журналісти зазначають, що партія раніше пропонувала зупинити низку проектів зі співпраці з Німеччиною і вийти з інтегрованого військового командування НАТО. Але це, як і плани щодо поглиблення співпраці з РФ, зникло з офіційного сайту "Національного об'єднання".

Видання пов'язує це з бажанням партії досягти значних успіхів на виборах до парламенту Франції. Зазначається, що видалені з сайту партії пропозиції з'явилися під час президентської кампанії одного з лідерів партії Марін Ле Пен у 2022 році.

"У маніфесті "Національне об'єднання" виступало за дистанціювання від Вашингтона, намагаючись взаємодіяти з Москвою", — пише Politico.

Тоді Ле Пен пропонувала шукати альянс із Росією з певних питань, таких як європейська безпека чи боротьба з тероризмом.

Журналісти зазначають, що останніми місяцями "Національне об'єднання" пом'якшило деякі зі своїх найбільш суперечливих позицій.

У березні депутати "Національних зборів" утрималися під час голосування з питань військової допомоги Україні, тоді як депутати від лівої партії "Нескорена Франція" проголосували проти.

Того ж місяця зірка, що сходить, і президент "Національного об'єднання" Жордан Барделла заявив, що Франції слід дочекатися закінчення війни в Україні, перш ніж залишити об'єднане командування військового альянсу. Барделла стане прем'єр-міністром, якщо "Національне об'єднання" переможе на парламентських виборах.

У своїй програмі на європейських виборах 2024 року партія заявила, що Росія порушила міжнародне право та провокувала перегляд міжнародного порядку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори можуть все переграти: Макрон відповів, чи готовий він достроково піти у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини