Головна Новини Світ Франція Уряд Франції розділився: чи буде країна бойкотувати Олімпіаду в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Франції розділився: чи буде країна бойкотувати Олімпіаду в Пекіні

Частина міністрів підтримує бойкот, тоді як інші чиновники наполягають на захисті політики від спорту

9 грудня 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

Франція не буде слідувати прикладу деяких інших західних урядів і бойкотувати Зимові Олімпійські ігри в Пекіні в лютому, хоча будь-які порушення прав людини в Китаї мають бути засуджені. Таку заяву зробив у вівторок, 7 грудня, міністр освіти Франції. Про це повідомляє Reuters.

Уряд Франції розділився: чи буде країна бойкотувати Олімпіаду в Пекіні

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні - фото з відкритих джерел

Однак міністр закордонних справ Франції заявив, що Париж повинен зайняти спільну позицію з іншими країнами Європейського Союзу щодо можливого дипломатичного бойкоту.

Сполучені Штати, Канада, Австралія та Великобританія цього тижня заявили, що їхні урядові чиновники не будуть відвідувати Ігри, щоб наголосити Китаю на своєму ставленні до стану прав людини у країні. 

"Що стосується дипломатичного бойкоту... Франція цього не зробить. Спорт – це окремий світ, який потрібно захищати від політичного втручання", — сказав міністр освіти Жан-Мішель Бланкер в ефірі BFM TV.

За його словами, міністр спорту Роксана Марачіняну відвідає Олімпіаду в Пекіні. Але порушення прав людини в Китаї повинні бути засуджені, додав він.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, виступаючи на спільній прес-конференції зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок у Парижі, заявив про необхідність спільної європейської позиції щодо питання дипломатичного бойкоту Ігор у Пекіні. 

У 2024 році в Парижі будуть проходити літні Олімпійські ігри.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що країна бойкотуватиме зимові Олімпійські ігри в Китаї, тому ні міністри, ні офіційні особи не будуть там присутні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини