Головна Новини Світ Франція В Міноборони Франції розповіли, де будуть розміщені французькі війська в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони Франції розповіли, де будуть розміщені французькі війська в Україні

Якщо рішення про направлення в Україну французьких військових буде прийнято, то їх розмістять вздовж Дніпра і кордону з Білоруссю, заявив в ефірі LCI співробітник Міноборони Франції підполковник Вінсент Арбаретьє

19 березня 2024, 21:17
Поділіться публікацією:

Як повідомив Вінсент Арбаретьє, французькі військові можуть бути розміщені вздовж річки Дніпро на правому березі. За його словами, таким чином французькі військові показали б країні-агресору ту "червону лінію", за яку переступати не можна.

В Міноборони Франції розповіли, де будуть розміщені французькі війська в Україні

Армія Франції

Окрім того, додав підполковник, розміщення французьких військових вздовж кордону із Білоруссю, змогло б убезпечити Київ від нападу. Ймовірно, додав Арбаретьє, може бути прийняте рішення про те, що військові будуть розміщенні і вздовж Дніпра, і вздовж кордону із Білоруссю.

При цьому співробітник Міноборони припустив, що в Україну можуть направити 20 000 французьких військових, які сформують у спеціальні мобільні бригади. За його словами, мобільність потрібна для того, щоб розгорнути такі підрозділи, які зможуть дуже швидко реагувати, якщо ситуація буде змінюватися. Підполковник додав, що, ймовірно, будуть створені підрозділи ближнього бою, бойові підрозділи, а також підрозділи підтримки, щоб бути здатними утримати росіян.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що начальник штабу Армії Франції генерал П'єр Шиль у колонці для Le Monde розповів, що французька армія готується до важких боїв. За його словами, у Франції є певні зобов’язання перед своїми союзниками, з якими були підписані оборонні угоди. Він підкреслив, що в першу чергу мова йде про союзників в Європі. Очевидно, тут мова йде саме про Україну. Шиль додав, що в армію Франції приходить багато молодих людей, і вони цілковито підготовані.

Разом з тим, у російській зовнішній розвідці заявили, що Франція таки готується направити свої війська в Україну. На першому етапі мова йде про відправлення 2 000 військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини